επισκεπτες:

www.website-hit-counters.com

Διαμαρτυρία χορευτών Ελληνικού Χοροδράματος στη ΛάρισαH εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το οπλισμένο χέρι αστυνομικού στις 6 Δεκεμβρίου ήταν το τραγικό γεγονός που πυροδότησε την κοινωνική εξέγερση σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να αναχαιτίσει αυτό το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας σπεύδει να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις, να διαστρεβλώσει τον πολιτικό τους χαρακτήρα και εντείνει την κρατική καταστολή.

Στη Λάρισα, ως αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής, συλλαμβάνονται 25 νέοι και νέες, 19 από τους οποίους παραπέμπονται με βαρύτατο κατηγορητήριο που βασίζεται στον τρομονόνο.Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται ενάντια σε διαδηλωτές. Να σημειωθεί ότι οι 17 από αυτούς είναι ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

Στις 28 Δεκεμβρίου, πριν το ξεκίνημα της παράστασης του ελληνικού χοροδράματος "Ραλλού στα βήματα σου" στην Πινακοθήκη της Λάρισας, οι χορευτές έβγαλαν πανό επάνω στη σκηνή κι έμειναν σιωπηλοί για μερικά λεπτά.

Οι χορευτές του Ελληνικού Χοροδράματος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στου συλληφθέντες και διαμαρτύρονται ενάντια στον τρομονόμο.


Η ιστορία γράφεται στους δρόμους

Κάτω ο τρομονομος

1 σχόλιο:

konstantin Mihos είπε...

Μπράβο παιδιά! Κάτω από τόσο λίπος των ανθρώπων του χορού, εσείς προσπαθείτε να ξεπροβάλλει η απόφαση σας η τέχνη μας να έχει σχέση με την κοινωνία. Αλλά γιατί μόνο ένα πανό και μιά σιωπή πριν την παράσταση; Προσοχή! Δεν σας κριτικάρω, παίρνω αφορμή από την απόπειρά σας για να ενθαρρύνω όλους μας να πάμε στα άκρα των διεκδικήσεων μας. Γιατί να μην αναβληθεί η παράσταση όσο ισχύει ο τρομονόμος και τα παιδιά διώκονται; Πως γίνεται να προσφέρουμε την τέχνη μας σε ένα κοινό που μόνο καταναλώνει και δεν αντιδρά; Γιατί να μην αναβληθούν όλες οι παραστάσεις; Ας μείνουν να τις κάνουν και να τις βλέπουν όσοι θέλουν η ζωή να συνεχίζεται, παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Θυμίζουν εκείνους που πήγαιναν στην Λυρική, στην διάρκεια της Κατοχής, του Εμφυλίου και της Δικτατορίας.