επισκεπτες:

www.website-hit-counters.com

Το Δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. του σωματείου στις 7 Μαΐου 2009

Αθήνα, 7 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣ: Πολιτιστικό συντάκτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σωματείο χορωδών της Ε.Λ.Σ. καταγγέλλει την προσπάθεια της διοίκησης να συρρικνώσει το καλλιτεχνικό προσωπικό, εφαρμόζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του προέδρου του Δ.Σ. κ. Οδ. Κυριακόπουλου. Πριν λίγες μέρες, η διεύθυνση της Ε.Λ.Σ., απέστειλε στους χορωδούς που προσλήφθηκαν την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, επιστολές με τις οποίες τους ζητάει να περάσουν ξανά τη διαδικασία της ακρόασης, από την οποία θα εξαρτηθεί η ανανέωση της σύμβασής τους. Σημειώνουμε πως, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, ούτε προβλέπεται θεσμικά, και αποτελεί σαφή πρόθεση της διοίκησης να διασπάσει τους καλλιτέχνες, ζητώντας ακρόαση μόνο από τους νεότερους. Μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκει να δημιουργήσει στρατιές καλλιτεχνών, που δεν θα έχουν πλήρη και σταθερή εργασία και που θα ζουν σε ένα περιβάλλον μόνιμης εργασιακής ανασφάλειας και τρομοκρατίας. Επιπλέον, φαίνεται πως η αγωνιστικότητα, η διεκδικητικότητα της χορωδίας και οι επιτυχίες των σωματείων, όπως η τελευταία συλλογική σύμβαση, έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα.

Η διοίκηση, θέλει να ξεμπερδεύει με τα εργασιακά δικαιώματα, που αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προωθεί εργασιακές αναδιαρθρώσεις και πλήρη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, με χρονικό ορίζοντα την παράδοση της Ε.Λ.Σ. στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση που υπέγραψαν τέσσερις υπουργοί της με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», παρά τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών στην Βουλή, προϊδεάζει αρνητικά για το μέλλον του μοναδικού λυρικού θεάτρου της χώρας μας αλλά και για το σύνολο του πολιτισμού. Συμφωνούμε με την άποψη ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ε.Λ.Σ., θα λειτουργήσουν πιλοτικά για το σύνολο των φορέων του πολιτισμού.

  • Δεν έχουμε αυταπάτες για το πού οδεύει ο πολιτισμός.
  • Δηλώνουμε την εναντίωσή μας στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της Ε.Λ.Σ.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ακροάσεις της τρομοκρατίας με τον μανδύα της δήθεν καλλιτεχνικής εξέλιξης.
  • Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα για πλήρη και σταθερή εργασία όλων των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ. του Σ.ΧΟ.Ε.Λ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Νεκτάριος Σαμαρτζής

Ζαχαρίας Τσούμος


4 σχόλια:

Άννα Τόρνου είπε...

Καλά να πάθουν. Έχασαν την ευκαιρία τους όταν έγινε η κατάληψη της Λυρικής να διεκδικήσουν το ελάχιστο, δηλαδή την συμμετοχή τους στις αποφάσεις της διοίκησης ( δεν μιλάμε για αυτοδιαχείρηση μάλλον δεν ξέρουν την λέξη). Έχασαν την συμπάθεια του κοινού όταν μοίραζαν ομοφοβικά κείμενα και όταν χτυπάγανε ακτιβιστές. Από ποιούς ζητάνε συμπαράσταση τώρα; Μόνο συνδικαλιστικές τουφεκιές στον αέρα είναι αυτές οι ανακοινώσεις.

Ευγένιος Ραμίρεζ είπε...

Δεν εξετάστηκε όμως η περίπτωση μιας εκτεταμμένης χρήσης Flex-Woosers όπως έγινε στο Pandigton Bay (βλ. NY Times, 3/29/08) από τους Lament Hope σε συνεργασία με κόμπακτ μικροεπεξεργαστές WyrePlex 567. Τότε φάνηκε η ακαταλληλότητα του πεδίου επιλογής όταν έχει περάσει ο καιρός των πυγολαμπίδων (όριο η 29η Απρίλη). Αναλογική πλειοδοσία αποκλείστηκε πάντως γιατί υπήρχε ωμοφοβικότητα (φόβος προς το ωμό) και οι πρωτοβουλίες οδηγήθηκαν στο φαινόμενο Spal. Τουλάχιστον αυτά είναι δεδομένα.

Ηρακλής Δοντάς είπε...

Επειδή κάποιος με φώναξε Σεμπάστιαν, παρακαλώ να μην επαναληφθεί αυτό. Ειδεμή την επόμενη φορά θα τον φωνάξω κι εγώ Τζέρεμι! Να δει, θα του αρέσει; Αμ πως!

K 49 είπε...

Σε είδα, θα ήθελα να σε συναντήσω, θέλω πολύ να σου εξηγήσω την ανατομική ευπάθεια των vista